C-Hotels Continental

De Panne

C-Hotels Continental ligt in het centrum van De Panne, 50 meter van de zee en vlakbij heerlijke restaurantjes en toffe winkels. Het is de perfecte uitvalsbasis voor het bezoeken van de stad, het maken van een strandwandeling of te dineren in één van de culinaire ontdekkingen. Wij geven jullie alvast onze favoriete activiteiten door als inspiratie voor uw verblijf in De Panne.

Dumontwijk

Hotel Continental werd in 1904 gebouwd door de gekende architect Albert Dumont. Hij is de grondlegger van de gekende Dumontwijk, een pareltje van architecturaal erfgoed die eind 19de eeuw ontstaan is. Sinds 1995 is de Dumontwijk beschermd als stadsgezicht en vormt ze een mooie tegenhanger voor het meer commerciële gedeelte van De Panne.

Het Strand

Genieten van de mooie zonsondergang, zonnebaden bij mooi weer of fietsen met een go-cart op de zeedijk. Het strand en de zee weet iedereen te bekoren. Daarbovenop is het strand van De Panne het breedste strand van België.

Zeilwagenrijden

Zeilwagenrijden is een spectaculaire zeilsport voor wie van wind, snelheid en avontuur houdt. Geen motorgeronk, geen uitlaatgassen, alleen het geluid van de roffelende wielen op het harde zand en het fluiten van de wind in het strak gespannen zeil. Door het brede strand is De Panne de ideale plaats voor het zeilwagenrijden. 

Shoppen

Combineer een dag aan de zee met een leuke shoppingdag. De vernieuwde Zeelaan in De Panne heeft een ruim aanbod aan leuke winkels, en voor ieder wat wils. Van kledingwinkels tot winkels met leuke cadeau's en souvenirs.

De Oosthoekduinen

De Oosthoekduinen vormen een 80 hectare groot duin- en bosgebied waar droge mosduinen en duingraslanden de toon zetten. Laat je verrassen door de mooie intermezzo’s van de zangvogels en de mooi bloeiende struiken. Kinderen kunnen naar hartenlust ravotten in één van de speelzones van het gebied! Langsheen het schilderachtige Artiestenpad ontdek je de prachtige Duinzoom Oosthoek. Dit is één van de weinig intact gebleven duin-polder overgangen. 

Calmeynbos

Het Calmeynbos, dat begin 20ste eeuw werd aangeplant om economische redenen, is nu een heerlijk bos van 66 hectare om te wandelen, fietsen mountainbiken of paard te rijden. Dit duinbos, gelegen op een boogscheut van de Vlaamse kust, herbergt een divers dier- en plantenrijk. Voor wie zee en bos wil combineren, is dit een ideale bestemming!